Mantelzorg

In de loop der jaren is de mantelzorg een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Omdat onze bevolking vergrijst is de mantelzorg steeds meer naar voren gekomen, maar wat houdt mantelzorg precies in?
Dit zorg is simpelweg een term die wordt gebruikt wanneer partners, kinderen, familie en of vrienden de zorg aan hun naaste verlenen.
Deze zorg is op geheel vrijwillige basis zonder vergoeding. Daarnaast is deze vorm van zorg erg lastig te combineren wanneer u een vaste baan heeft aangezien het erg intensief kan zijn. Mantelzorg biedt hiervoor de oplossing.

Mantelzorg in Utrecht

Active Zorg Utrecht zet zich onder andere ook in voor mantelzorg in Utrecht. Met ons trouwe netwerk aan vrijwilligers hebben wij zo ook de mantelzorg in Utrecht kunnen opzetten.
Door deze vrijwillige mantelzorgers kunnen wij het mogelijk maken om de juiste zorg tegen een betaalbare prijs aan te bieden.

Heeft u een dierbare die jammer genoeg niet meer voor zichzelf kan zorgen, dan biedt mantelzorg wellicht een oplossing. Wanneer u opzoek bent naar mantelzorg in Utrecht, is Active Zorg Utrecht de beste keus.

Wat doet een mantelzorger?

Een mantelzorger verricht veel taken een aantal voorbeelden van deze taken zijn:

– Bieden van gezelschap, veel oudere zijn vaak eenzaam.
– Verzorgen, denk bijvoorbeeld aan het douchen, helpen bij omkleden en koken.
– Nodige vervoer verzorgen, wanneer een dierbare naar de huisarts moet.
– Hulp in het huishouden, zo kunt u denken aan de benodigde boodschappen doen en het schoonmaken van het huis
– Verpleging, denk aan de medicatie.

Wat kost het?

Omdat Active Zorg Utrecht een groot netwerk van vrijwilligers heeft kunnen opbouwen, zijn ook de kosten betaalbaar. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers die u graag te woord zullen staan.

Contact

Heeft u vragen over Active zorg Utrecht of een vraag over een van onze diensten? Wij helpen u graag met professioneel advies. Onze medewerkers zijn u van dienst van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u ons bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur. U kunt ons ook bereiken op het telefoonnummer 030-2378042 of kom langs bij onze zorginstelling in Utrecht aan de Niasstraat 1 voor een kennismakingsgesprek.